EXPERIMENTEEL AQUAREL (MINI-CURSUS)

6 NOV
tot
1 APR

KERMT • Aquarel als basis
We schilderen met aquarelverf. Het mooie aan de verf is dat je er prachtige overgangen mee kan maken van licht naar donker, felle kleuren in combinatie met zachte tinten. De basistechnieken van aquarel worden je aangeleerd of herhaald, naast het kleuren mengen, kijken naar compositie en contrasten.

Experimenteel karakter
Onze lesgeefster Jacqueline Nouwen combineert graag aquarel met andere materialen. Ze experimenteert met andere ondergronden dan papier, gebruikt al eens collage in de opdracht, mengt aquarel met bister of acryl, houdt van monotypes… Voor elke les heeft ze weer een ander idee.

Abstracte kunst
Doorheen de jaren dat Jacqueline lesgeeft (al reeds meer dan 40 jaar) heeft ze een voorliefde voor abstracte kunst. Ze wil de deelnemers in deze reeks dan ook meenemen in een zoektocht naar die abstractie. Hoe vereenvoudig je een waarneming, hoe stilleer je een landschap, kunnen spontane lijnen de uitkomst zijn naar mijn kunstwerk. Het is een plezier om te ontdekken welke creatieve kijk ze heeft op de inhoud van lessen. Ze bruist van de ideeën.

Een uniek resultaat
Doorheen de zoektocht naar je abstractie of stilering, helpt Jacqueline je ook in het zoeken naar jouw eigenheid. Elke opdracht is een open gegeven met voldoende ruimte om je ei in kwijt te kunnen. Heb je zelf ook ideeën of wil je iets proberen en ben je op zoek naar expertise? Dan is Jacqueline de juiste lesgeefster om dit aan te vragen, ze heeft onnoemelijk veel ervaring, houdt van creatieve uitdagingen en vindt het een plezier om iemand te helpen doorheen het kunstwerk .

Materiaal
Wij voorzien al het materiaal voor deze reeks, aquarelverf, papier, penselen, ondergronden… Indien je toch graag je eigen verf meebrengt dan is dit geen enkel probleem, je kan dan combineren. Soms word er je wel eens gevraagd afbeeldingen of iets simpels van thuis mee te brengen.

Wanneer?
Reeks 1: vindt plaats op 6 woensdagavonden van 19u-22u: 6, 13, 20 en 27 november, 4 en 11 december
Reeks 2: vindt plaats op 5 woensdagavonden van 19u-22u: 4, 11, 18 en 25 maart, 1 april

Doelgroep: Volwassenen
Lummense Kiezel 68b
3510 Kermt
breng me hierheen